СЕДМИЦА НА ГОРАТА 2016

РЕГИОНАЛНА ДИРЕКЦИЯ ПО ГОРИТЕ - БУРГАС и ДИРЕКЦИЯТА НА ПРИРОДЕН ПАРК „СТРАНДЖА”, Ви канят най-любезно на националната инициатива „Празник в гората” по повод Седмица на гората – 2016, стартираща на

9 април 2016 г. от 10.00 до 14.30 часа на територията на Природен парк „Странджа” и РДГ Бургас, в защитена местност „Петрова нива”.

Тази година в началото на месец април, Министерството на земеделието и храните и Изпълнителна агенция по горите организират отбелязването на „Седмица на гората” като национална инициатива, която ще се провежда на 20 места (горски територии) в страната. Празникът акцентира на вниманието на обществеността към грижите, които лесовъдската колегия полага за поддържането и възобновяването на горите на България.

По време на празника са предвидени интерактивни игри за децата на възраст 7-12 години, в които те ще могат да научат повече за лесовъдската професия, горските екосистеми и процесите, протичащи в тях, както и за поддържането и контрола в горите. В ролята на лесовъда освен децата ще могат да влязат и официални гости, граждани и журналисти.

Предвидено е залесяване с едроразмерни фиданки от сребролистна липа. Ще бъдат раздавани контейнерни фиданки на всички присъстващи, осигурени от държавните горски и ловни стопанства.

Програмата предвижда участие на местни изпълнители, детски музикални състави, ученици от различни училища в Бургаска област. Ще има места за пикник на открито, минерална вода и пакетирана закуска за участниците в игрите, тоалетни, медицински лица. Ще бъде осигурен реда и сигурността в района на събитието за времето, в което ще се провежда, информационни шатри на Регионална дирекция по горите – Бургас и Дирекцията на Природен парк „Странджа”, както и шатри за продажба на продукти от природата.

Ще разчитаме на Вашето присъствие да отразите събитието и благодарим.

Организиран е транспорт, тръгващ от административната сграда на РДГ Бургас в 8.30 часа.

Задължително потвърдете Вашето участие днес до 17.00 часа на тел. 0887670785 – инж. Милена Едрева-Иванова или e-mail: гugburgas@iag.bg