Инж. Стефан Златаров оглави отново ДПП „Странджа”

От вчера ДПП „Странджа” има нов директор. Това е инж. Стефан Златаров. Той заема поста след проведен от Изпълнителната агенция по горите /ИАГ/ конкурс за ръководител на Парк „Странджа”. В надпреварата за поста, на 17 май се включиха четирима души. Инж. Ст. Златаров се представи най-добре и вчера той подписа своя договор за директор на ДПП „Странджа” в ИАГ – София. Днес той официално встъпи в длъжност.

Инж. Стефан Златаров е роден през 1955 г. в М.Търново. Баща му е бил инженер лесовъд и е бил директор на ГС М. Търново през 50-те г. Майка му е била учителка. През 1961 г. семейството им се премества в г. Бургас .Там завършва основното и средното си образование. През 1980 г. в София завършва ВЛТИ. От тогава живее и работи в М.Търново. Работил е като лесничей и началник участък в ГС М.Търново, като зам. директор в ГС Звездец. От края на 1995 г. до началото на 2014 г. е бил директор на ДПП „Странджа”. В ситемата на горите има 29 г. стаж. Преди 1989 г. е работил като комсомолски и партиен интруктор в М.Търново, завършвайки АОНСУ със специалност политология.   Бил е и   миньор, бил е и на 2 пъти безработен. Туристически водач е от доста години и познава отлично Странджа планина. Хобито му е история, география, астрофизика.

„Работата в Дирекцията ПП „Странджа” ми е добре позната поради дългия стаж като директор, зам. директор и горски инспектор тук.” – заявява инж. Ст. Златаров.

                                                

30 май 2017 г.