ДПП „Странджа” ще почиства пет дни, в партньорство с Горските стопанства на парковата територия

Кампанията „Да изчистим България заедно” е най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дългосрочен план.

Тази година по идея на директора инж. Румяна Цвяткова на Дирекцията на ПП „Странджа” към Изпълнителната агенция по горите реши да се включи в инициативата заедно с петте Горски стопанства, които са на територията на най-големия в страната природен парк. Почистванията ще започнат от понеделник 9-ти септември и ще завършат в петък 13-ти септември. С това се дава възможност в самият ден на голямото почиствате 14 септември всеки един от служителите да почисти място, което той намери за подходящо.

В понеделник – 09.09. ДПП „Странджа” ще почиства заедно с ДГС - Малко Търното с директор инж. Илия Янгьозовв района около общинския град –м. Водиците, заслона до Шофьорското врисле и още един заслон.

Във вторник – 10.09. служителите на парковата дирекция ще почистват заедно с колектива на ДГС – Кости с директор Цветомир Генов.

В сряда – 11.09. екипът на ДПП „Странджа” заедно с екипа на ДГС –Царево с директор инж. Николай Вълчанов ще чисти крайбрежни участъци и уединени, труднодостъпни плажове по Южното Черноморие.

В четвъртък – 12.09. служителите на Дирекцията ще чистят заедно с колектива на ДЛС – Граматиково с директор инж. Ганчо Костадинов. Предвиждаме да почистим районите на параклиси около едноименното село и други често посещавани места.

В петък – 13.09. ще почистваме с колегите от ДГС – Звездец, с директор инж. Атанас Спасов.

Акцията ще бъде по няколко лъча – м. Церът, маршрут Пътя на ясния месец, параклисите „Св.Пантелеймон” и „Св.Петка”, както и разклона за Рибарника по пътя Звездец – Малко Търново.

Да почистим заедно България и сега, да го правим винаги и не само по различни инициативи. Примерът, който даваме, зависи от нас: да сме отговорни, да действаме, водени от доброто, защото, ако сме добри с хората и природата, ни чака по-добро бъдеще. Да дадем смисъл на бъдещето!