Днес общ екип на ДПП "Странджа" и ДГС Кости почистиха широк район на територията на горското стопанство

Голямото петдневно почистване  на територията на ПП „Странджа“ днес продължи в района на ДГС Кости с директор инж. Цветомир Генов. Екип на парковата дирекция заедно със солидна група служители на горското сторанство под ръководството на зам.директор инж. Калин Николов успя да почисти почти цялата територия на стопанството. Особено внимание беше обърнато на най-посещаваните екопътеки. Изцяло беше ликвидирано едно сметище в близост до с.Кости в началото на интерпретативния маршрут „Река“. Изнесени бяха 53 големи чувала с боклуци.

 

Тази година по идея на директора инж. Румяна Цвяткова на Дирекция ПП „Странджа” към Изпълнителната агенция по горите, реши да се включи в инициативата „Да изчистим България заедно” заедно с петте Горски стопанства, които са на територията на най-големия в страната природен парк. Почистванията започнаха от понеделник 9-ти септември и ще завършат в петък 13-ти септември. С това се дава възможност в самият ден на голямото почиствате 14 септември всеки един от служителите да почисти място, което той намери за подходящо.

Благодарим на служителите от горското стопанство в Кости  за добрата организация и съдействието при събирането и извозването на торбите с боклуци!