Сайт с 3D модели на пещерите около с. Младежко грабва вниманието на природолюбителите

Ползвателите на сайта могат да намерят в него специализирана и подробна информация за един от най-интересните и атрактивни райони, този на с. Младежко.  Геоложката история, картни построения, 3D модели на пещерите, визуализирани от различни ъгли и богатият снимков материал ще задоволят интереса както на специалистите така и на обикновените природолюбители. За да изпълнят заданието научни работници - спелеолози, геолози и фотографи са работили на терен повече от четири месеца. 
 
В най-близко бъдеще ще бъдат възстановени четири мостчета, които бяха отнесени от р. Младежка при наводненията от края на миналата година. Ще бъдат възстановени и елементи от парковата инфраструктура, така че за новия туристически сезон нашите приятели освен в интернет да могат да видят и в действителност прекрасните природни гледки в района на с. Младежко. В това начинание ще вземат участие доброволци от селото, ДГС „Звездец”, Община Малко Търново и Българска фондация биоразнообразие, които са събрали необходимата сума.
Една от най-живописните местности в Странджа планина, разположена в Община Малко Търново, в близост до село Младежко. Село Младежко със старо име Тълна река, Карамлък, се намира на 7 км западно от главния път Бургас – Малко Търново, на 50 км от гр. Бургас и на 32 км от гр. Малко Търново. Природната забележителност обхваща малка част от землището на с. Близнак.
 
Границите на природната забележителност „Пещери и извори на река Младежка” достигат непосредствено до едно от най-малките села в Странджа – с. Младежко. От селото до изворите на реката има живописен и лек пешеходен маршрут с дължина от около 1 км, като през цялото време се върви по поречието ѝ. Надвисналите над бистрата река черни елши, стръмните скали, бликащите извори и множеството пещери правят мястото любимо за много туристи и природолюбители.