/custom/data/backgrounds/page_nature5.jpg

Информация за Природния парк

Kакво може да разгледате, къде да отседнете и пренощувате, ще получите в информационно-посетителския център на ДПП “Странджа”.

Освен че ще научите много интересни и полезни неща, тук малки и големи могат да се позабавляват на воля. Например, ако пъхнете глава в хралупата на дъба, ще задействате цяла интерактивна система, която ще ви предостави нейните 8 обитатели – смок-мишкар, катерица, златка, горски прилеп, горска ушата сова, южен белогръб кълвач, горски сънливец и бръмбар еленов рогач.

За меломаните има специална изненада – със слушалки (сякаш са в луксозен музикален магазин) те могат да чуят крякането на всички видове жаби, които се срещат в Странджа, както и общ жабешки хор.

Играта “Кой ме държи под око” е истинско предизвикателство за наблюдателните. От стенно табло ви гледат очи на 16 различни животни, а задачата е да познаете кои са те. Отговорите от теста ще откриете в отделна книжка.

От центъра посетителите могат да си отнесат за спомен ръкоделия и сувенири, дело на местните хора. А също и бурканче манов мед, запазената марка на Странджа. Той е черен на цвят, изключително полезен и много търсен на световния пазар.

Очакваме ви!